Pasta Carbonara
Det här behöver du (4 portioner)
300 g spagetti
150 g bacon
300 g spagetti
150 g bacon
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
2 ägg
0,5 dl grädde
100 g riven parmesanost
Salt
Grovmalen svartpeppar
Koka först upp pastan tillsammans med 1 tsk olivolja.
Skär bacon i bitar och hacka lökarna fint.
Stek bacon och lök var för sig på medelhög värme, akta så det inte blir bränt.
Vispa ihop ägg, grädde och den rivna osten. Vispa bara lätt upp äggen.
Tillsätt salt. Häll av vattnet från pastan när den är färdig kokt och blanda med bacon och löken. Blanda sedan allt med äggblandningen.
Servera på en tallrik och tillsätt peppar.
100 g riven parmesanost
Salt
Grovmalen svartpeppar
Koka först upp pastan tillsammans med 1 tsk olivolja.
Skär bacon i bitar och hacka lökarna fint.

Stek bacon och lök var för sig på medelhög värme, akta så det inte blir bränt.

Vispa ihop ägg, grädde och den rivna osten. Vispa bara lätt upp äggen.
Tillsätt salt. Häll av vattnet från pastan när den är färdig kokt och blanda med bacon och löken. Blanda sedan allt med äggblandningen.
Servera på en tallrik och tillsätt peppar.

Kommentarer
Trackback