Blomkålsmos och lunchkorv
Här kommer ett recept på blomkålsmos för dig som vill byta ut potatismoset mot något nyttigare.
Det här behöver du: (1-2 portioner)
Ett blomkålshuvud
Matlagningsgrädde
Smör
Vitlök
Salt
Peppar
Ett blomkålshuvud
Matlagningsgrädde
Smör
Vitlök
Salt
Peppar

Ta bort det gröna och skölj av blomkålen. Dela den sedan i mindre bitar.

Lägg de i en kastrull med kokande vatten och låt de koka tills blomkålen börjar bli väldigt mjuk. Känn av med en gaffel lite då och då medan det kokar.
Ta fram korven, gjärna en lite tjockare. Skär snitt i korvarna som på bilden och stek dem sedan på låg värme så att dem inte blir brända.
Häll av vattnet från blomkålen när den har blivit mjuk. Mosa med antingen en stavmixer eller visp (gaffel funkar säkert också om du inte har något av detta..) Smaksätt moset med pressad vitlök, salt och peppar. Häll sedan i lite grädde och smör i taget, smaka av så att det inte blir för mycket/lite. Blanda.

Häll av vattnet från blomkålen när den har blivit mjuk. Mosa med antingen en stavmixer eller visp (gaffel funkar säkert också om du inte har något av detta..) Smaksätt moset med pressad vitlök, salt och peppar. Häll sedan i lite grädde och smör i taget, smaka av så att det inte blir för mycket/lite. Blanda.

Kommentarer
Trackback