Tacos

Idag är det fredag, och den maträtten jag tänker på då är såklart tacos! Därför tänker jag tipsa er om mina två favoritsåser man kan ha till.
 
Hemmagjord tacokrydda (ca 2 dl)
4 msk chilipeppar
2 msk lökpulver
2 msk mald spiskummin
2 msk paprikapulver
2 tsk oregano
2 msk salt
1 msk nymalen svartpeppar
1 ½ msk råsocker
Blanda allt och förvara i en burk med lock.
Häll sedan upp 3 dl gräddfil i en skål och lägg i 3 msk av tacokryddan och blanda.
 
Den andra såsen är en superenkel vitlökssås.
Ta 3 dl gräddfil eller crème fresh, pressa i 1-2 vitlöksklyftor. Salta och peppra sedan efter smak.


 

Kryddkyckling

Idag ska jag visa er hur man lagar kryddkyckling, ett jätte enkelt men gott recept.

Det här behöver du:
500g kyckling
1 dl ketchup
3 msk curry
1 tsk salt
1 tsk peppar
3,5 dl matlagningsgrädde


Skär kycklingen i bitar och lägg i en form.
 

Blanda keptchup, curry, salt och peppar i en skål.
 

Pensla på allt på kycklingbitarna.
 
Ställ in i ugnen i 225 grader. Ta ut formen efter 20 minuter när kycklingen nästan är färdig och häll på grädden. Ställ tillbaka in i ugnen och låt stå i 10 minuter. Servera sedan med ris.
 

Gulaschsoppa

Det här behöver du:
4-5 potatisar
2 gula lökar
1 röd paprika
300g nötfärs
3 msk tomatpuré
1-2 hackade vitlöksklyftor
1 liter vatten
2 köttbuljongtärningar
1 dl vispgrädde
 
Börja med att steka löken och vitlöken i olja och tillsätt köttfärsen. Skala och skiva potatisen, dela paprikan i småbitar och lägg i stekpannan. Rör ner tomatpuré, vatten och buljongtärningarna.
Sätt på lock och låt koka i ca 15 min (tills potatisen mjuknat) Häll i salt och peppar och avsluta med att röra ner grädden.
 
Servera gärna med en baugette eller något annat gott bröd! 

RSS 2.0