Spätta och potatis
Här kommer ett jätte enkelt recpet på spätta och sås.
Det här behöver du:
Spättafileer
Ströbröd
Potatis
1/2 dl majonäs
1 dl vispad grädde
Rödlök
Dill
Salt
Peppar
Spättafileer
Ströbröd
Potatis
1/2 dl majonäs
1 dl vispad grädde
Rödlök
Dill
Salt
Peppar
Börja med att panera spättafileerna i ströbröd och stek dem sedan i margarin. Glöm inte att salta och peppra. Koka samtidigt potatisen.
Så här gör du såsen:
Blanda majonäs och vispad grädde. Hacka i rödlök och dill. Rör om och servera kall.

Broccolipaj
Det här behöver du:
150 g margarin
150 g margarin
3 dl vetemjöl
300 g broccoli
1 chili
1 rödlök
150 g mögelost
2 ägg
1 dl mjölk eller grädde
300 g broccoli
1 chili
1 rödlök
150 g mögelost
2 ägg
1 dl mjölk eller grädde
Vi börjar med att göra skalet. Blanda margarin, vetemjöl och 2 msk kallt vatten så du får en deg. Tryck ut det i en pajform och nagga med en gaffel i botten.

Ställ den i kylen i ca 30 minuter, efter det förgräddar du pajskalet i ugnen på 200 grader tills det får färg.
Medan pajskalet står inne i ugnen gör du fyllningen.
Fräs en rödlök tillsammans med chilin tills det mjuknar.

Hacka broccolin i mindre bitar.
Ta ut skalet när det är färdigt och lägg i fyllningen. Smula över osten.

Vispa två ägg och 1 dl mjölk eller grädde i en separat skål och häll sedan detta över pajen.
Ställ in ugnen igen (225 grader) och låt stå tills det tjocknar. Då är det klart.
